50 in de sneeuw!
image

En toen was ik ineens 50!

Geen hele grote verrassing natuurlijk, het gebeurt immers elk jaar en ook nog eens op dezelfde dag, maar dit keer was toch een mijlpaal; 50!

Is het een dingetje?

Ook zo’n vraag; is het een dingetje? Nee! Hartgrondig NEE! Ik heb elke dag zelf opgeleefd en ben oprecht blij dat ik in goede gezondheid 50 mag worden. Zet het aan het denken? Ja, dat wel. Wie ben ik? Ben ik daar blij mee? Doe ik het allemaal wel goed? Wat zou ik anders willen? Maar, zijn dat geen vragen die je altijd hebt? Sommige doen alsof je op je 50ste of na de overgang opeens overal helemaal ‘uit’ bent. Nou, ik dus niet! Misschien ben ik wel een eeuwige twijfelkont, dat kan ook. Ik wil ook altijd verbeteren. Maakt me dat ontevreden? Nee, echt niet! Ik kan enorm genieten, echt met volle teugen van kleine dingen. “Geef me een stukje blauw en ik maak er de hemel van!”, is echt mijn motto. Ik denk ook graag groot! Niks is te dol en ik heb het geluk dat mijn lief daar lekker in mee gaat, met een gezonde dosis relativering, dat dan weer wel. Ik droom ook veel en daar blijft het niet bij. Ik kan namelijk alles tot het tegendeel is bewezen. En ook daar helpt hij bij. En zo komt het dan bijvoorbeeld, dat ik nu in Lapland zit.

50 worden in de sneeuw!

na 7 jaar in Azie en 8 jaar bijna geen winter (dan waren we weer net niet meer in Nederland) wilde ik 50 worden in de sneeuw, liefst op zijn “all you need is love”! En dan google je wat, snuffelt wat hier, kijkt wat daar om uit te komen bij Laplandonline.nl, onderdeel van Riksja waar we al een paar hele gave reizen mee hebben gemaakt. Ze hebben altijd leuke kleinschalige accomodaties en je kunt je reis echt op maat maken, met goede hulp van hen. Helaas, Lapland was uit hun programma gehaald…… tsja, en dan komt mijn aard naar boven. Niet mogelijk? Dat zullen we dan toch nog wel eens zien! Bellen, mailtje en uitleggen waarom ik zooooo graag met hen naar Lapland wilde.  Nou, vooruit dan, na wat overleg met het management was het geregeld. En hoe! We hebben hier het prachtigste weer dat we kunnen wensen: een meter sneeuw, met temperaturen tussen 0 en -10 en dat is lekker als je bedenkt dat het hier 2 weken geleden -30 was! Snoezige huisjes (blokhutten) en geweldige excursies, alleen wij tweetjes en een gids! Hoogtepunt was voor mij de husky rit; ruim 3,5 uur met 4 husky’s voor mijn eigen slee door de sneeuw zoeven. Alleen maar ZIJN. Machtig mooie vergezichten, alleen maar sneeuw, ik en mijn hondjes. Met voor mij uit mijn lief, zorgzaam achterom kijkend. Ik hoop dat ik pas op de helft van mijn leven ben, maar zelfs als het nu op zou houden, heb ik het zo leuk gehad! En is dat niet waar het om gaat? Ondanks de ratrace waarin we leven, de hectiek die een eigen zaak met zich mee brengt, het zoeken naar balans, het proberen om er te zijn voor de mensen waar je om geeft, soms, heel even stil te staan, te zijn en te bedenken dat het leven mooi is? En gewoon tevreden te zijn?

image

en natuurlijk ga ik proberen meer te sporten, beter te eten en goed voor mezelf te zorgen. Elke dag weer. Want dat 50-jarig tempeltje waarin ik leef moet ik wel verzorgen en koesteren. En verder stop ik gewoon met tellen. Ik ben FortyFab! En dat blijft zo. Omdat het staat voor positief, energie, zoeken naar balans, liefde, vriendschap, reizen, werken, mooie momenten en delen! Doen jullie met me mee?

 image

Jeanine

About

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>